Шницели и торти – порция виенски изкушения за гурме туристи

Бързам да кажа, че този пост е написан от мъжа до мен. Той обожава вкусната храна и пътуванията за уикенд. Затова Виена е негова любима дестинация. Аз го придружавам, пия по едно кафе с мляко, понякога дегустирам по хапка от вкусотиите в чиниите му (той е човек, който по традиция си поръчва по два десерта) и се радвам на все по-фина талия.  
Знаете, от началото на април спазвам Програмата за здравословно управление на теглото на SOpharmacy. Затова страня от обилните трапези, или поне съм само зрител край тях. Все пак не всички са като ме – та, този пост е за вас, гурме туристи. Аз ще хапвам с очите, а вие купувайте билет за Австрия. 
P. S. Пускам ви малко мои снимки из Виена, че все пак трябва да участвам с нещо в своя блог. 

Екстравагантната страна на Южна Корея

Днес в блога гостува Илиян Гинов. Пътешественик и блогър с дълъг стаж по глобуса, който по случайност миналата година се озова на седмица на модата в Сеул. Събитието се случва и в момента, силно ме развулнува, а Илиян реши да сподели лични впечатления от модата в Южна Корея.

Братислава между студентските барове и романтичните разходки

Столицата на Словакия е идеална дестинация за любовен и спокоен уикенд. Отидох там с идеята да се изгубя в Бермудския триъгълник – квартал, известен със студентските си барове и диви нощи. Озовах се в един безумно красив старинен град, в който да си отдъхнеш от лудия бяг на ежедневните задачи.

Go to Marrakech, they say!

Сега му е сезонът! Не твърде горещо, а е така далеч от проточилия се край на зимата в Европа. При първа възможност се разходете до мароканската перла Маракеш. А с този пост реших да ви запаля по-бързо да натиснете бутона “купи” и да се сдобиете с билети

London Shopping Bag

Март е месецът, в който е време да дадем рестарт на гардероба. На прага на пролетта се отървавам от излишната тежест на палтата и внасям свежест по закачалките с флорални мотиви и ефирни материи. Тази година реших да избягам от стандартните места за пазаруване и отскочих до Лондон. В списъка ми с локацииза шопинг има винтидж пазари, инди и нискобюджетни магазини, една галерия за обувки и за десерт – музей с малко история на модата… защото добрият вкус се възпитава, не се купува.